Foto 30

Duroc

Het paradepaardje van 't Kasseitje: Duroc varkensvlees.

Al meer dan 3 generaties lang worden er varkens verzorgd in onze familie. Het kweken van deze pracht dieren zit ons dus in het bloed. Boer Pieter kreeg voor zijn 18e verjaardag enkele Duroc varkentjes cadeau en so the story began! Een verhaal dat nu een nieuw hoofdstuk krijgt door onze hoevewinkel. Want door het vlees van dit speciale ras te leren kennen doorheen de jaren waren we er vast van overtuigd dat we ook onze klanten hiermee konden bekoren. En wel om deze redenen...

Duroc varkens zijn door hun speciale rode kleur niet alleen uitermate schattig maar het vlees van deze beesten is veel sappiger en malser dan dat we gewend zijn van het "gewone" varkensvlees. Het vlees is qua uiterlijk iets donkerder van kleur maar daarom niet minder lekker, integendeel. De uitstekende kwaliteit van het Duroc vlees is te wijten aan het extra intramusculair vet waardoor het vlees des te malser is en extra veel smaak en sappigheid met zich meebrengt. Het is met andere woorden een echte aanrader!

Wij verzorgen op onze boerderij alle diertjes met de nodige zorg en liefde en ook dat proef je terug in onze vleespakketten.